Puding z Indiany

Puding z Indiany

Příprava 20 min.

Doba pečení 1 hodina

  • 1 hrnek kukuřičné mouky
  •  4,5 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mletého cukru (v původní receptuře byl použit 1 hrnek řepného sirupu)
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky zázvoru, (rozinky, jablka)

Mouku zamícháme do 4 hrnků mléka a to v nádobě s dvojitým dnem. Tuto směs vaříme za stálého míchání asi 10 - 15 min. Odstavíme, až začne od dna probublávat. Současně rozbijeme vejce a smícháme s cukrem, skořicí a zázvorem. Vše vmícháme do povařené směsi. (Lze přidat rozinky a nakrájená jablka.) Pokud je směs příliš řídká, dohustíme kukuřičnou moukou, pokud je příliš hustá, rozředíme mlékem. Pekáč vymastíme tukem, nalijeme na něj směs, kterou zalijeme 1/2 hrnku mléka a zapékáme při 180 st. C. asi 60 min. Servírujeme se šlehačkou.