Technologie

Kukuřičný mlýn

Požadavky našich zákazníků a mnohaleté výrobní zkušenosti ukázaly, že pro vysoce variabilní zpracování kukuřičného zrna je výhodná kombinace zcela nové a klasické mlýnské technologie. Proto nová linka, která byla spuštěna jako celek v roce 2018 byla osazena jak staršími, vyzkoušenými mlýnskými stroji PROKOP, tak technologií firmy CIMBRIA představující špičku vývoje v čištění surovin. Ze snímků je patrná vysoká variabilita výrobní linky a spojení starší a moderní technologie.

Naší strategií je udržení širokého výrobního sortimentu mnoha granulací kukuřičných mouk, krupic a dalších doplňkových výrobků při udržení vysoké kvality finálního produktu. 

 

 

Mikromlýn, extruze a balení

Výrobní linku kukuřičného mlýna doplňuje technologie mikromlýna, sloužící pro zpracování dalších bezlepkových moderních komodit (např. čiroku, jáhel, pohanky či rýže) a výrobu nativních bezlepkových mouk. Na vlastních extrudérech vyrábíme nejen kukuřičné, ale také čirokové či pohankové křupky a extrudát, který je polotovarem pro výrobu široké škály bezlepkových instantních kaší.

Na vlastních baličkách finalizujeme výrobky pod naší obchodní značkou, ale také vyrábíme a balíme výrobky do privátních obalů našich zákazníků.