Polenta po turínsku
- 200 g kukuřičné mouky
- 8 dl vody
- 300 g šunkového salámu
- 160 g strouhaného sýra
- 40 g másla
- petrželka
Omáčka:
- 600 g rajčat
- 50 g cibule
- mrkev
- kousek celeru
- olej
- bazalka
- cukr
- pepř
- sůl
Kolečka rajčat, plátky cibule, mrkve a celeru dáme na olej, okořeníme bylinkami, solí a pepřem. Dusíme 30 min. a před koncem přisladíme.
Polenta:
Do vroucí osolené vody vmícháme mouku, přivedeme k varu, rozmícháme a za stálého míchání polenru povaříme. Odstavíme a z prochladlé krájíme noky, které prokládáme sýrem a kostičkami salámu do vymazané mísy, polijeme máslem, posypeme sýrem a zapečeme. Zdobíme petrželkou.