Kukuřičné lívanečky
Příprava 10 min.
Doba smažení 10 min.
- 1 - 1,5 hrnku hrubší kukuřičné mouky
- 1 polévková lžíce sody na pečení
- 1 - 1,5 hrnku podmáslí
- 1 větší nebo 2 menší vejce
- sůl k dochucení
Spojíme všechny ingredience a mícháme, až je těsto hladké a husté jako tuhý krém. Těsto necháme odpočinout cca 15 min. Dobře si předehřejeme pánev - pokud nemáte teflonovou, přilejte trochu oleje. Lívanečky jsou nejlepší velmi tenké a v průměru 8 - 10 cm. Smažíme déle než jiné palačinky, neobracíme je, dokud nejsou okraje sušší a lívaneček nedrží dobře pohromadě. Podáváme s medem, javorovým sirupem, ovocem nebo jen s cukrem nebo jiným sladidlem - záleží pouze na chuti. Můžeme je použít i jako pikantní předkrm a podávat s pálivými omáčkami nebo dresingy.