Jihoamerický koláč z kukuřičné mouky

Jihoamerický koláč z kukuřičné mouky

  •     1 litr indiánské (kukuřičné)  mouky
  •     lžička sody
  •     1a1/2 lžičky másla nebo jiného omastku
  •     1/2 litru kyselého mléka
  •     3 vejce
  •     lžička soli

Na připravenou mouku nalijeme dostatek vařící vody a mouku spaříme, aniž by  vzniklo řídké těsto. Dobře promícháme a necháme vychladnout. Vychladlá mouka má být suchá. Přidáme řádně ušlehaná vejce, máslo nebo sádlo a nakonec kyselé mléko a mícháme těsto, dokud není zcela hladké. Přidáme lžičku rozpuštěné sody. Těsto plníme do řádně vymaštěného pekáče a pečeme v rychlé troubě asi 30 min., dokud koláč není zlatohnědý. Koláč se podává horký, s máslem,  nakrájený na kusy asi 3 centimetry široké a 5 centimetrů dlouhé