Eileenský kukuřičný chléb
Příprava 10 min.
Doba pečení 25 min.
- 1/4 hrnku rostlinného tuku
- oleje, vhodná je i Hera
- 1 hrnek žluté kukuřičné mouky
- 1 hrnek polohrubé pšeničné mouky
- 2 polévkové lžíce cukru (dle chuti)
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 hrnek mléka
- 1 rozšlehané vejce
- rozinky
Troubu rozehřejeme na 220 st. C. mezitím spojíme kukuřičnou a polohrubou pšeničnou mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Důkladně smícháme s mlékem a s rozšlehaným vejcem. Přidáme tuk a opět důkladně smícháme (do těsta lze přidat i rozinky). Plech nebo žáruvzdorné sklo necháme vyhřát cca 3 minuty a pak rovnoměrně vymažeme zbytkem tuku. Těsto nalijeme na horký plech nebo žárosklo a pečeme 20 - 25 min. do doby, kdy se hmota nelepí na párátko.