Coluské kukuřičné pečivo

Coluské kukuřičné pečivo

Příprava 10 min

Doba pečení 20 min.

  • 3/4 hrnku bílého jogurtu
  • 1/3 hrnku rozpuštěného másla nebo Hery
  • 1/2 hrnku medu
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku polohrubé pšeničné mouky
  • 3/4 hrnku hladké pšeničné mouky
  • 3/4 hrnku kukuřičné mouky
  •  2-2,5 polévkové lžíce prášku do pečiva
  • špetka soli podle chuti
  • 1/2 polévkové lžíce sody na pečení

Troubu rozehřejeme na 180 st. C. a po plechu rozetřeme tuk. První čtyři ingredience ušleháme do hladka. Další ingredience (mouky) rovněž spojíme dohromady a dobře promícháme. Přidáme do medové směsi a smícháme - těsto nepropracováváme, nesmí se přemíchat. Lžící vykrajujeme těsto na připravený plech. Pečeme 20-25 min. nebo do doby, kdy se hmota nelepí na párátko. Před podávávním necháme pečivo trochu zchladnout.