Coluské kukuřičné pečivo
Příprava 10 min
Doba pečení 20 min.
- 3/4 hrnku bílého jogurtu
- 1/3 hrnku rozpuštěného másla nebo Hery
- 1/2 hrnku medu
- 2 vejce
- 3/4 hrnku polohrubé pšeničné mouky
- 3/4 hrnku hladké pšeničné mouky
- 3/4 hrnku kukuřičné mouky
- 2-2,5 polévkové lžíce prášku do pečiva
- špetka soli podle chuti
- 1/2 polévkové lžíce sody na pečení
Troubu rozehřejeme na 180 st. C. a po plechu rozetřeme tuk. První čtyři ingredience ušleháme do hladka. Další ingredience (mouky) rovněž spojíme dohromady a dobře promícháme. Přidáme do medové směsi a smícháme - těsto nepropracováváme, nesmí se přemíchat. Lžící vykrajujeme těsto na připravený plech. Pečeme 20-25 min. nebo do doby, kdy se hmota nelepí na párátko. Před podávávním necháme pečivo trochu zchladnout.